Jön Erdoğan: a legnagyobb dugóban hegesztik a csatornafedőket

  • narancs.hu
  • 2018. október 4.

Belpol

Csütörtök délelőtt a Fővárosi Csatornázási Művek nagy erőkkel vonult fel. Hétfőn érkezik Budapestre a nagy hatalmú török elnök. A cég szerint csak ellenzőrést végeznek.

Két olvasónk is jelezte, hogy a Szent István és a Margit körúton több ponton is dolgoznak a Fővárosi Csatornázási Művek alkalmazottai: hegesztik a csatornafedőket. A munkálatok miatt még nagyobbra nőtt az ilyenkor egyébként is nagy dugó a körúton.

false

 

Fotó: Nyáry Krisztián/Facebook

 

Nyáry Krisztián is a dugóban araszolt, ő azt mondta, legalább hét helyen hegesztettek a munkások, még Budán is az Aranka utcában.

A jövő hét első két napján hazánkba látogat Recep Tayyip Erdoğan török államfő. A török elnököt idén választották újra, a tavalyi alkotmánymódosításnak köszönhetően egy erősen központosított elnöki rendszer élén áll. Orbán Viktor az EU vezetői közül elsőként gratulált győzelméhez, majd elutazott Erdoğan beiktatási ünnepségére is fia, Orbán Gáspár társaságában.

A csatornázási művek a narancs.hu-nak azt állította, mindössze „ellenőrzésről van szó”, aminek végeztével „szokásos eljárás lehegeszteni a csatornákat”. Rákérdeztünk az Erdoğan-látogatásra is, de azt állították, annak, hogy a város több pontján is egyszerre hegesztik le a csatornafedőket, nincs köze a török államfő hétfői érkezéséhez.

Legutóbb akkor hegesztettek le csatornafedőket Budapesten, amikor itt járt Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Figyelmébe ajánljuk