Jönnek a vármegyei hírlapok

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 4.

Belpol

Megkezdte az átnevezések előkészítését a Mediaworks.

2022. július 29-én történelmi visszalépéssel döntött az Országgyűlés, azaz a Fidesz-kormány arról, hogy a megyék elnevezése vármegyékre változik 2023. január 1-jétől. 

Az átnevezés a korményközeli médiát sem hagyja érintetlenül, a hvg360 cikke szerint ugyanis a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány központi cége, a Mediaworks Hungary Zrt. már megkezdte vidéki lapcsaládjának átnevezését. A Mediaworks tulajdonában levő tucatnyi vidéki lap egy részének szerepel a nevében a megye kifejezés, amelyet nemsokára az új törvényhez kell igazítaniuk.

A lap értesülései szerint a Mediaworks már meg is kezdte az új címek levédetését, és védjegyoltalmat kértek egyebek között a Heves, a Fejér és a Békés Vármegyei Hírlap nevére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk