Juhász Péter nyerte az V. kerületi előválasztást

  • narancs.hu
  • 2024. április 19.

Belpol

Összesen 1227-en szavaztak érvényesen a Belvárosban.

Juhász Péter, az egykori Együtt nevű párt elnöke nyerte a belvárosi előválasztást, így ő lesz a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter ellenzéki kihívója a júniusi önkormányzati választáson – tudta meg a Telex csütörtök este. Juhász Pétet Kovács Alex Gábort győzte le, akit a kerületi ellenzéki frakció, a Tiéd a Belváros támogatott.

A lap értesülését az előválasztást lebonyolító Civil Választási Bizottság is megerősítette, összesítésük alapján az eredmény a következő:

  • Juhász Péter: 711 szavazat (58 százalék);
  • Kovács Alex Gábor: 516 szavazat (42 százalék).

A belvárosi részvétel tehát jóval alacsonyabb volt, mint a vasárnap zárult XII. kerületi előválasztáson, ahol 6275-en szavaztak, a választásra jogosultak 14 százaléka. A Belvárosban összesen 1227-en szavaztak érvényesen. A kerületi választási névjegyzékben valamivel több mint 20 ezer választó van (közülük nagyjából 5 ezren külföldi állampolgárok), ami azt jelenti, hogy a részvételi adat itt körülbelül 6 százalékos volt. Juhász Péter mellett a júniusi önkormányzati választásra még Mi Hazánknak van saját jelöltje az V. kerületben, Szikora István.

Juhász Péterrel idén februárban készített interjúnkat itt olvashatják el:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk