Júniusban kezdik a Kossuth tér és a Margit híd közti rakpart megújítását

  • narancs.hu
  • 2021. február 12.

Belpol

A cél, hogy gyalog is végig lehessen sétálni végre.

A budapesti rakpartok gyalogosbarát megújítását a fővárosi önkormányzat első lépésben a pesti alsó rakparton a Kossuth tér és a Margit híd közötti szakaszon kezdi el a mintegy 500 méter hosszú szakasz hiányzó gyalogos kapcsolatának megteremtésével - írta meg Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Ahogy írja, a tervek tavalyi év elején érkeztek be a hivatalba, de mivel ezek még az előző városvezetés elképzeléseit tükrözték, és nem egyeztek az új városvezetés elvárásaival, ezért a projekt áttervezése mellett döntöttek.

Az új koncenpció lényege, hogy szélesítsék a járdát és növeljék a forgalomcsillapított szakasz hosszát. A tervekben kivették a szalagkorlátot az útpálya mellől, és talajkapcsolatos fák ültetését kérték, emellett összefüggő, 4-5 méter széles gyalogos sétányt alakítanak ki a forgalom 30km/h-s csillapításával.

A Duna-part a tiéd is! Megújul a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti szakasza! 🌳 Budapest...

Posted by Karácsony Gergely on Friday, February 12, 2021

A sétányt a Parlament előtti szakasznak megfelelő stílusban alakítják majd ki, gránit kockakő burkolattal. Mivel a rakpart ezen szakasza szűk, kerékpársáv kialakítását nem tervezik, a kerékpárosok továbbra is a felső rakpartot tudják majd használni.

A munkák kivitelezésére kiírt köszbeszerzési felhívást ma nyitották meg. Az építkezés terv szerint idén júniusban kezdődik, és 2021. december 31-ére befejeződik.

Figyelmébe ajánljuk