Karácsony a Városháza-ügyről: Az egész egy nagy kamu

  • narancs.hu
  • 2022. november 28.

Belpol

A rendőrségi határozat szerint a lejárató kampány végrehajtói bűntettet követtek el.

„Amit eddig sejtettünk, arról már papírjuk is van: egy hazug lejárató kampány keretében kormánytagok és fideszes politikusok bűncselekményhez asszisztáltak” – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester azután posztolt a „Városháza-ügyről”, hogy egy rendőrségi határozat kimondta: bűncselekményt követtek el Bajnai Gordonnal szemben, amikor lehallgatták és manipulálták a városháza eladásáról szóló tárgyalás felvételeit. 

A volt kormányfő hozta nyilvánosságra azt a határozatot, amely rögzíti: a mondandója értelmét megváltoztatva a hangfelvételt manipulálták, majd ezt a manipulált felvételt széles körben terjesztették. Vagyis bűncselekményt követtek el. Karácsony szerint a határozat különösen érdekes része, hogy Bajnai Gordont egy profi hang- és képrögzítő eszközökkel felszerelt helyre „csalták megbeszélésre”. A főpolgármester posztjában ezt titkosszolgálati módszernek nevezte, amely „pont olyan, mint az úgynevezett kompromat, amit politikai ellenfeleik hazug lejáratására szoktak bevetni Oroszországban.”

Bár a Bajnai Gordon által közzétett határozat kimondja: a lejárató kampány végrehajtói bűntettet követtek el, azt, hogy ki volt a tettes, egyelőre nem sikerült megállapítani. A volt miniszterelnök ezzel kapcsolatban megjegyezte: „biztosan segítene, ha a nyomozásban a beszélgetés négy résztvevője közül nem csak hármat hallgattak volna meg”.

A főpolgármester felidézte, bár „a fideszes lakájmédia, kormánytagok és a fővárosi Fidesz bevonásával hónapokig szórakoztatta magát és a közvéleményt egy nyilvánvaló hazugsággal”, valójában senki nem adta el, és nem is akarta leadni a Városháza épületét. Karácsony úgy fogalmazott: „az egyész egy nagy kamu.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk