Az MSZP Matolcsy György fizetéséhez kötné a pedagógusbéreket

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. november 28.

Belpol

Így azok a jegybankelnök fizetésével együtt folyamatosan emelkednének.

Az MSZP frakcióvezetője hétfőn azt javasolta, kössék a jegybankelnök fizetéséhez a kezdő pedagógusok bérét. Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy egy Országgyűlés előtt lévő kormányzati törvényjavaslattal a jelenlegi ötmillió forintról több mint hatmillió forintra emelnék Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének fizetését.

A párt frakcióvezetője hozzátette: az Orbán-kormány akkor emeli Matolcsy György bérét, amikor az infláció évtizedes rekordokat dönt, amikor az élelmiszerár-emelkedés 40-50 százalékos és amikor az MNB-nek 18 százalékos kamatot kellett bevezetnie ahhoz, hogy a forint ne omoljon össze.

Tóth Bertalan közölte, az MSZP azt javasolja, ha már mindenképpen emelik a jegybankelnök fizetését, emelkedjen a pedagógusok bére is, hiszen az ő hivatástudatuknak és a gyermekekért érzett felelősségének tudható be, hogy még működik a közoktatás.

A frakcióvezető azt javasolta, hogy

a kezdő pedagógusok fizetése érje el az MNB-elnök fizetésének tíz százalékát.

Így a jegybankelnök fizetésének automatikus emelésével az is biztosítva lenne, hogy a pedagógusfizetések is folyamatosan és automatikusan emelkedjenek. Tóth Bertalan megjegyezte, még mindig nem tudni, ki rendelte meg Matolcsy György fizetésemelését. 

A politikus felidézte, Virág Barnabás, az MNB alelnöke a múlt héten a parlamentben arról beszélt, hogy a jegybanktörvény módosítását a kormány kezdeményezte. Tóth Bertalan hozzátette: az MSZP több kormánytaghoz is kérdésekkel fordult, azt tudakolva, ki kérte és mi indokolja a fizetésemelést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk