Karácsony elvesztette a türelmét a közmédiával szemben, de nem a szürreális interjú miatt

  • narancs.hu
  • 2020. január 22.

Belpol

A keddi abszurd M1-interjú után hajléktalanszállókat nézett meg a főpolgármester.

„A tegnap esti szürreális köztévés beszélgetéssel még nem ért véget a napom. A Máltai Szeretetszolgálat meghívására az általuk üzemeltetett hajléktalanszállókat néztem meg, többek között azt, amit olyan embertársainknak tartanak fenn, akik minden más intézményből kiszorultak. Ez is része annak a magyar valóságnak, aminek feltárásán többek között a mi közös pénzünkből fenntartott közmédiának dolgoznia kellene. Bemutatni azt a mérhetetlen szenvedést, amin ezek az emberek átestek, és átesnek nap nap után. Nekik is dolguk lenne feltenni a kérdést, hányszor kellett volna valakinek, az államnak, önkormányzatnak, egyháznak, bárkinek kinyújtania a kezét, megállítani a mélybe zuhanásukat” – fogalmaz Karácsony Gergely a Facebookon.

A főpolgármester hozzáteszi, dolguk lenne azzal is, hogy megmutassák a szociális munkások erőfeszítéseit, azokat a fantasztikus embereket, akik ebben a lehetetlen helyzetben is mindent megtesznek értük.

„A türelmemet, amire nagy szükségem volt a köztévé stúdiójában, ott, a hajléktalanszállón veszítettem el. Szembesülve azzal, hogy a közpénzből fizetett propagandagépezet számára ezek a nehézsorsú emberek is csak statiszták az aktuális gyűlöletkampányhoz. Azok a propagandisták, akik a valós problémák kibeszélése helyett azok elferdítésén és politikai furkósbottá faragásán dolgoznak, talán nem is sejtik hogy milyen iszonyú bűnök száradnak a lelkükön” – szögezi le Karácsony.

Hosszú idő után először, kedd este meghívta az M1 a stúdióba a főpolgármester, ahol többnyire olyan kérdéseket tett fel neki a riporter, hogy „miért nem biciklivel jött?”. Az eset még Fürjes Balázs államtitkárt is kiborította.

Fürjes Balázs az M1 Karácsony-interjújáról: „ez vállalhatatlan volt

Alkalmatlan, vállalhatatlan. Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú - több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé" - írta Twitteren Fürjes Balázs a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.