Karácsony feltételekkel támogatná az olimpiát

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 24.

Belpol

Ha ez az ára annak, hogy normális legyen a viszony a kormány és a főváros között, ám legyen – mondta a főpolgármester. 

Karácsony Gergely főpolgármester támogatná, hogy 2036-ban Budapest olimpiát rendezzen, de ennek az a feltétele, hogy az állam végezze el azokat a beruházásokat, amelyek az ő feladatai, és a főváros kapja vissza azokat a forrásokat, amelyekből a saját fejlesztéseit finanszírozni tudja – derül ki az RTL Híradó összeállításából.

Ez Orbán Viktor miniszterelnök olimpiaértékelő interjúja kapcsán került szóba.

A kormányfő a Nemzeti Sportnak a magyar sportolók párizsi szereplését és az ő – nem libsi, hanem hagyományos keresztény – elégedetlenségét magyarázva azt mondta, „egy keserédes félmondatban emlékezzünk meg arról, hogy ezt az olimpiát Budapesten kellett volna, hogy rendezzék”.

Az RTL Híradó emlékeztet, a budapesti olimpia ügyében a Momentum 2017-ben népszavazást kezdeményezett, az aláírások össze is gyűltek, a kormány azonban visszalépett a rendezéstől. 

A miniszterelnök most azt mondta, „a '36-osat, ha akarjuk, el tudjuk hozni”, de ez csak a főváros támogatásával lehetséges.

 

Karácsony Gergely az RTL-nek erről azt nyilatkozta, neki az az álma, hogy Budapest fejlődjön, és ha egy olimpia megrendezése kell ahhoz, hogy normális együttműködés alakuljon ki a főváros és a kormány között, és a már említett feltételek teljesülnek, akkor ő  is támogatja az ügyet.

Az olimpia megrendezésére a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felkéri azokat a városokat, amelyek alkalmasak lehetnek és szívesen lennének szervezők, majd közülük választ. A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal elvileg egyetértett a főváros abban, hogy egy fenntartható sportrendezvény jót tenne Budapestnek, de a Magyar Olimpiai Bizottsággal még nem egyeztetett Budapest vezetése.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk