Magyar Péter beszorult a szolnoki kórház liftjébe

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 24.

Belpol

Pedig azt használta volna a négy közül, amelyik elvileg működött.

Beszorult a Szolnoki Hetényi Géza Kórház egyik liftjébe Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, aki az utóbbi napokban a magyar egészségügy helyzetéről tájékozódik és tájékoztat.

Az ellenzéki politikus szombati Facebook-posztja arról szól, hogy a szolnoki kórház főépületének négy liftjéből kettő nem működik több mint egy hónapja, a másik kettő pedig olykor megy, olykor megáll, ahogy most is velük.

„A kórház vezetése folyamatosan jelzi a problémát a fenntartásért felelős Közbeszerzési, Ellátási Főigazgatóságnak (Pénzügyminisztérium), de ahogy a mellékelt ábra is mutatja, a 24 órás javítási határidőt nem sikerül tartani. A főépület aulájában lévő akadálymentesített mosdó szintén több hete nem használható, a normál mellékhelyiségben pedig nem működik a csap, nincs fertőtlenítőszer, viszont átható vizeletszag van, ahogy a liftben is” – írta Magyar Péter.

Szerinte az uniós forrásból felújított szárnyakban tényleg európai körülmények várják a betegeket, viszont több osztály nem, vagy csak részlegesen működik, nincs elegendő szakorvos és ápoló.

Magyar hívta volna a szolnoki tanulmányútra Takács Pétert, az egészségügyért felelős államtitkárt is, ő azonban nem akart vele tartani.

 szeged.hu arra emlékeztet, hogy tavaly közbeszerzéssel a B+N Referencia Zrt-t választották ki arra, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság felügyelete alá tartozó intézmények karbantartási, működtetési feladatait elvégezze – például megjavítsa a klímákat –, 400 milliárdos keretszerződéssel. Ez ugyanaz a cég, amely az Integritás Hatóság épületében takarít, 35 milliós keretszerződés révén.

Magyar Péter arról is beszámolt, hogy a Belügyminisztérium 15 nappal meghosszabbította a határidőt, amelyen belül választ kell adni az ő közéredekű adatigénylésére. A Tisza Párt elnöke közli azt is, mely kérdéseire nem sikerült augusztus 9-e óta válaszolni.

Többek között azt szeretné megtudni a politikus, igaz-e, hogy volt olyan időszak, amikor a négy fővárosi és környékbeli sürgősségi ellátó intézmény közül kettő nem tudott beteget fogadni a rossz klíma miatt; hány műtét maradt el a klímák meghibásodása miatt, és a hőhullám idején elromlott berendezések közül hányat javítottak meg, cseréltek ki, mindez mennyibe került.  

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk