Karácsony fővárosi köztereket ajánlott oltópontoknak

  • narancs.hu
  • 2021. március 3.

Belpol

A főpolgármester szerint elkerülhetetlennek látszik további átmeneti korlátozások bevezetése.

"Hogy a vírus terjedését lelassítsuk, hogy az egészségügy terhelését optimalizáljuk, hogy Magyarországon ne legyenek olyan jelenetek, mint amilyenek Bergamoban voltak az első hullám idején, nos, ahhoz alighanem újra nehéz döntéseket kell hoznia a kormánynak. Nyitni most nem lehet, további, átmeneti korlátozások bevezetése elkerülhetetlennek látszik. Ezek nem lesznek népszerű döntések, de észszerűek biztosan. És most erre van szükség, észszerű döntésekre akár a népszerűség rovására" - írja szerdai Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester úgy folytatja, hogy miközben kárhoztatja a kormányt, mert az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló "átgondolatlan és rosszul kivitelezett" csak növelték a káoszt, arra is biztatja a kabinetet, "a járvány megfékezése érdekében merjen nehéz döntéseket is meghozni". Karácsony jelzi: ehhez ajánl partnerséget Budapest nevében

"Ezt szolgálja a budapesti oltási terv.

Elengedhetetlen immár új oltási pontok felállítása, olyan szabadtéri helyszínek bevonása az oltási programba, ahol nagyszámú embert lehet biztonságosan fogadni. Ilyenek lehetnének a stadionok, van belőlük elég. És Budapest is készen áll arra, hogy köztereket biztosítson erre a célra"

- írja Karácsony.

"Emellett érdemes átgondolni, hogy az oltások miatt a háziorvosokra nehezedő hatalmas nyomást csökkentsük úgy, hogy az oltások beadásába minden arra alkalmas képzettséggel rendelkező szakembert bevonnak. Még ki kell tartanunk. Nehéz, de felelős döntéseket kell hozni, felgyorsítani az oltási programot, és fokozottan vigyáznunk kell egymásra és magunkra. Egyszer vége lesz, de most még nehéz hetek jönnek" - olvasható a főpolgármester posztjában, ahol arról is szó esik: a lakosságarányos halálozások tekintetében Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat. Karácsony Gergely azt is írja, az új vírusmutációk nagyobb terhelést jelentenek az egészségügyre, ahonnan "a felelőtlen kormányzati beavatkozás miatt" több mint 5000 orvos és ápoló hiányzik.

Figyelmébe ajánljuk