Karácsony Gergely: "A budapestiek győzik le a hatalmat"

  • narancs.hu
  • 2019. október 2.

Belpol

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint a fideszes módszerek csak felrázzák az ellenzéki szavazókat.

A Magyar Narancs legfrissebb számában interjút olvashat Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölttel. Interjúnk készítésének napján jelent meg az a hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely a zuglói szocialistákkal elmérgesedett viszonyáról, fenyegetésekről és saját zsarolási potenciáljáról beszél. A jelölt szerint a fideszes módszerek csak felrázzák az ellenzéki szavazókat, különben is szűkül az olló közte és Tarlós István között. Karácsonyt Teczár Szilárd arról is kérdezte, hogyan haladná meg a NER-t.

Ízelítő az interjúból:

Magyar Narancs: Van innen visszaút?

Karácsony Gergely: Előre van út. Nagyon téved, aki azt hiszi, hogy egy titkosszolgálati módszerrel rögzített, manipulált felvétellel meghátrálásra kényszeríthet. Azzal párhuzamosan jövünk föl a felmérésekben, hogy a Fidesz egyre durvább eszközökkel mutatja ki a foga fehérjét. Láthatóan követnek, lesifotósokkal és puskamikrofonokkal, most meg kijön ez a felvétel, amelyen semmi olyan nincs, amit ne mondtam volna korábban.

(...)

MN: Tuti, hogy a Fidesz készítette a felvételt? Az elhangzottak csak megerősítik, hogy az MSZP-n belül is vannak komoly ellenlábasai.

KG: A Fidesz érdeke, hogy szétfeszítse a jól működő ellenzéki együttműködést. Nem fog sikerülni. A legerőteljesebben az MSZP segíti a kampányomat, maximális erőbedobással és minden szervezeti hátterével. Nincsenek belső ellenfelek, sokat dolgoztunk azon, hogy átlépjünk az EP-választási kampányban még létező ellenzéki törésvonalakon. A Fidesz mindent bevet, rendőrséget hívnak egy ellenzéki kampánystábra, beidéznek sajtótájékoztatót tartó ellenzéki politikusokat. Ebbe a sorba illeszkedik ez a hangfelvétel is. De annyira hülyék, hogy ezzel csak olajat öntenek a tűzre.

(...)

MN: Sok elemző szerint az önkormányzati választás – különösen Budapesten – a teljes ellenzéki összefogás próbája is lesz. Ezzel egyetért?

KG: Inkább azt mondanám, hogy az ellenzéki egységnek nincs alternatívája. Ha nincs együttműködés, nincs győzelem. Ha van együttműködés, abból önmagában még nem következik a győzelem, de most az egyéb feltételek is adottak, az előválasztási folyamat miatt erős a felhatalmazásom, hitelesen mondhatom, hogy ezen a választáson nem az ellenzék győzi le a Fideszt, hanem a budapestiek győzik le a hatalmat. Tűzbe teszem a kezem azért, hogy az ellenzék jobban fog szerepelni, mint 2006 óta bármikor. Budapesten minden felmérés szerint szűkül az olló. Rá­adásul a felmérések önhibájukon kívül irreálisan felülmérik a Fideszt, 42 százaléknál nem erősebbek Budapesten, egy dologban bízhatnak, hogy ellenzéki szavazók otthon maradnak. Az egész kampányukkal erre mennek rá, de az eszközeik inkább csak felbőszítik az embereket.

A lap csütörtöktől elérhető a standokon vagy előfizethet rá itt:

Magyar Narancs

Nagyon sokat hoz! Fizessen elő, és ajándékba parádés kedvezményeket nyújtó Magyar Narancs olvasókártyát küldünk! Részletek Előfizetés-vásárlásáról azonnal e-mailes visszaigazolást küldünk Önnek. Ajánlatunk csak belföldi előfizetés esetén érvényes. Külföldi kézbesítési cím esetén lapunkat megrendelheti a hirlapelofizetes [at] posta [dot] hu e-mail címen. A Magyar Narancs digitális változata olvasható okostelefonon, tableten, személyi számítógépen, és a vasalón is dolgozunk!

Neked ajánljuk