Karácsony Gergely: Az utcák, a parkok, a terek most nem telhetnek meg élettel

  • narancs.hu
  • 2020. április 12.

Belpol

Húsvét alkalmából üzent a főpolgármester a budapestieknek. "Nehéz hetek, hónapok következnek..."

Rövid videós üzenetben köszöntötte a budapestieket húsvét alkalmából Karácsony Gergely a Facebook oldalán. A főpolgármester arról beszélt, hogy ez a húsvéti ünnep más lesz, mint korábban, mert az utcák, a parkok, a terek most nem telhetnek meg élettel.

„Arra kérem önöket, maradjanak otthon, mert most azzal tehetik a legtöbbet a szeretteikért, ha nem találkoznak velük, és azzal tehetünk legtöbbet a városunkért, ha éppen azokat a helyeket kerüljük el, amiket a legjobban szeretünk” – mondja Karácsony, aki szerint az idei ünnep leginkább az áldozatvállalásról szól.

A budapestiek (is) azzal hozhatják meg a legnagyobb áldozatot, ha otthon maradnak, ezzel segítik ugyanis leginkább azoknak a munkáját, akik ezt nem tehetik meg, hangoztatja a főpolgármester.

Karácsony Gergely arról is szól üzenetében, hogy lehetőleg senki ne börtönként tekintsen az otthonára ezekben a kényszerű időkben, hanem inkább óvóhelyként gondoljon arra a négy falra, ami most körülvesz bennünket.

Orbán Viktor miután csütörtökön bejelentette a kijárási korlátozás határozatlan időre szóló meghosszabbítását, a kormány a húsvéti ünnepi időszakra lehetőséget adott a polgármestereknek, hogy saját hatáskörben szigorítsák a kijárási korlátozásokat. A főpolgármester intézkedései szerint ezért a hosszú hétvége idejére lezárták a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet, és a Római-partot is. Egyéb korlátozásokról a kerületi polgármesterek döntöttek Budapesten.

Security Check Required

null

Figyelmébe ajánljuk