Karácsony Gergely döbbenten figyeli, mit csinál a kormány az V. kerületi közterületekkel

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 12.

Belpol

Évtizedes csúcson az infláció, a sztratoszférában az élelmiszerárak, a kormány pedig utcákat vesz el a fővárostól.

"Döbbent „csodálattal” figyelem, mire van idejük …" - írja Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

A főpolgármester posztjában arra reagál, hogy szeptember 1-től már nem a főváros kezeli a Városháza utcát. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent egy törvénymódosítás, ami szerint megváltozik a fővárosi önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 2012-es kormányrendelet.

A módosítás értelmében szeptember 1-től 18 belvárosi közterület nem a főváros kezelésében áll majd. Ide tartozik többek között az  Városház utca is, ahol a főpolgármesteri hivatal is található.

"Évtizedes csúcson az infláció, a sztratoszférában az élelmiszerárak, milliók szoronganak a hamarosan érkező energiaszámláik miatt, sok-sok ezer családnak okoznak gondot az iskolakezdés költségei, a tanárok sztrájkra készülnek, mert már végképp elegük van, ellátási gondok a benzinkutakon, kisvállalkozók tízezreinek okoznak bizonytalanságot az adóemelések, éppen felélik a jövőt azzal, hogy tarvágásra ítélik az erdőinket, a magyaroknak járó uniós pénz pedig továbbra sem érkezik - és akkor mivel foglalkozik a kormány?" - teszi fel a kérdést Karácsony.

Majd így folytatja:

"Azzal, hogy éjszakai rendeletben, mindenféle egyeztetés nélkül, a legelemibb tájékoztatási kötelezettséget is mellőzve terek után most utcákat vesz el a fővárostól. Ezeket aztán odaadja annak az V. kerületnek, amelynek ingatlanhasznosítási gyakorlatát úgy szokták jellemezni: a Rogán-modell…"

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk