Karácsony Gergely és az MSZP elnöke egészen Kolozsvárig ment, hogy együtt aláfűtsenek Gyurcsánynak

  • narancs.hu
  • 2018. február 3.

Belpol

Kijelentették: támogatnák a határon túli magyarság autonómiatörekvéseit is.

Ellentétben „néhány ellenzéki párttal”, a szocialisták úgy gondolják, hogy szerzett jogot nem szabad elvenni, a határon túli magyarok szavazati joga fontos vívmány, azt meg kell tartani – nyilatkozta Molnár Gyula, az MSZP elnöke pénteken Kolozsváron a köztévének.

Molnár Karácsony Gergellyel érkezett; az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az erdélyi városban közéleti fórumon vett részt, ahol az MTI szerint egyebek közt elhangzott, hogy szerintük a tartósan külföldön élő magyarok szavazását is könnyíteni kellene. Támogatják a határon túli magyarság autonómiatörekvéseit, legyen szó kulturális vagy területi autonómiáról – tették hozzá. Molnár Gyula úgy fogalmazott: „az autonómia minden formájáról fogunk beszélni reményeim szerint.”

És még érdeklődők is voltak a kolozsvári fórumon

És még érdeklődők is voltak a kolozsvári fórumon

Fotó: MTI

Molnár és Karácsony kijelentései annak fényében meglepőnek tűnhetnek, hogy az MSZP szövetségese – legalábbis papíron – az a Demokratikus Koalíció, amelynek az elnöke, Gyurcsány Ferenc nyílt kampányt indított a határon túliak szavazati jogának a megvonásáért. A DK ezt általában azzal magyarázza, hogy szerintük csak azé lehet a döntés, aki viseli is annak következményét.

Figyelmébe ajánljuk