Karácsony Gergely: Sokkal több, a nyilvánosságot szórakoztató vagy untató vita lesz

  • narancs.hu
  • 2024. október 3.

Belpol

Polgármesterhelyettesek nélkül vág neki a ciklusnak, és Tarlóstól is kapott telefonhívást a főpolgármester.

Rövid videóban jelentkezett be Karácsony Gergely a közgyűlés megalakulása előtt. „Azt a javaslatot tettem a pártoknak, hogy két főpolgármester-helyettest válasszunk meg” – mondta, hozzátéve, hogy az egyik Kiss Ambrus lenne, aki a stabilitást és az előző évek teljesítményének megbecsülését képviselné, a másik pedig Vitézy Dávid lenne, hogy mutassa, hogy „bizonyos dolgokat másféleképpen kell csinálnunk”. „Így együtt tudnék dolgozni az egykori riválisommal is a város érdekében, félre tudnánk tenni az elmúlt időszak kemény mondatait, vagy túl tudnánk lépni ezeken a sérelmeken, akkor, ha egy csapatként tudunk dolgozni” – mondta a főpolgármester.

Karácsony azt is elárulta, hogy Tarlós István felhívta a napokban, ez meg is lepte, mivel évek óta nem beszéltek, Tarlós azt mondta neki: „Tartsál ki, igazad van. Egy főpolgármesternek meg kell tudnia választani a közvetlen kollegáit.”

Karácsony Gergely szerint a Tisza Párt elsősorban az országos politikai stratégiájából vezeti le a fővárosban meghozott döntéseit, de ez nem fog működni. A Közgyűlésben pedig legalább 17 képviselő szavazata hiányzik az együttműködéshez, így Karácsony Gergely főpolgármester-helyettes nélkül vág neki az új önkormányzati ciklusnak.

Kiss Ambrus egyébként a Fővárosi Önkormányzat főigazgatójaként lényegében ugyanazokat a feladatokat fogja végezni, mintha helyettes lenne.

„Sokkal több ajtócsapkodás, sokkal több Facebook-poszt és sokkal több, a nyilvánosságot szórakoztató vagy untató vita lesz” – jósolja a most kezdődő ciklussal kapcsolatban Karácsony, a demokrácia azonban „macerás műfaj”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szövet

A németországi muszlimok különböző, olykor egymással ellenséges viszonyban álló közösségei a nyugati értékrend elutasításában mélységesen egyetértenek.

Nietzsche halott

Korunk erős realizmuskényszere olykor egészen elfeledteti velünk, hogy bármit csinálhatunk, s csak akkor szab határt a józan ész, ha hagyjuk.