Karácsony megbízta támogatói szervezeteit, hogy ellenőrizzék a kampányígéreteinek végrehajtását

  • narancs.hu
  • 2024. június 5.

Belpol

Évente készülne nyilvános jelentés a következő ciklusban. 

„Új együttműködési, politikai forma létrehozásáról állapodott meg Karácsony Gergely főpolgármester a programját és jelöltségét támogató civil szervezetekkel és szakszervezetekkel. Célja, hogy a főpolgármesteri program végrehajtása számonkérhető és elszámoltatható legyen. Ennek érdekében jön létre a civil szervezetek és szakszervezetek képviselőiből a Program Ellenőrző Tanács, amely a következő önkormányzati ciklusban évente elkészíti nyilvános jelentését a főpolgármesteri program és vállalások időarányos teljesüléséről” – írja közleményében a Főpolgármesteri Hivatal. 

 
Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a pesti alsó rakpart fejlesztéséről a Jane Haining rakparton 2024. május 26-án.
Fotó: MTI/Lakatos Péter
 

A közlemény szerint Karácsony Gergely a szerdai megbeszélésen társadalmi koalíciónak nevezte azt a szövetséget, amely a jelöltségét támogató diákszervezetekből, az időseket képviselő szervezetekből, a Budapest-család munkavállalóit képviselő szakszervezetekből és a Lakhatási Koalíció civil szervezeteiből áll. A szervezetek ajánlásait Karácsony Gergely beépítette főpolgármesteri programjába. 

A főpolgármester megköszönte annak a 27 társadalmi és civil szervezetnek a támogatást, amelyekkel az elmúlt hetekben együttműködési megállapodást kötött. Az együttműködés alapja a számonkérhetőség. „Ezért hozzuk létre a Program Ellenőrző Tanácsot, amely évente egy alkalommal a nyilvánosság számára is elkészíti majd jelentését arról, hogy hol tartunk” – fogalmazott Karácsony Gergely a közlemény szerint. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk