Karácsony visszahívta a letartóztatott óbudai alpolgármestert a BKK felügyelőbizottságából

  • narancs.hu
  • 2024. június 28.

Belpol

Az új közgyűlés megalakulásáig öt taggal működik tovább a testület.

„Karácsony Gergely főpolgármester – figyelemmel a felügyelőbizottsági tag személyére javaslatot tevő fővárosi képviselőcsoport kezdeményezésére – a frakciókkal való egyeztetést követően Czeglédy Gergőt a BKK Felügyelőbizottságából visszahívta” – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal pénteki sajtóközleményében.

Mint írták, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Felügyelőbizottságának tagjait a Fővárosi Közgyűlés választja és hívja vissza, ám mivel a közgyűlés a nyári hónapokban nem ülésezik, halaszthatatlan esetben a főpolgármester jogosult dönteni a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben. Hozzátették:

a BKK Felügyelőbizottsága az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásáig öt taggal működik tovább.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét június 18-án vették őrizetbe. A Központi Nyomozó Főügyészség és a Készenléti Rendőrség összehangolt akciójára fiktív szerződések és korrupciógyanú következtében került sor.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk