Karácsonyék felszólítják a kormányt, hogy haladéktalanul lássa el a szükséges védőfelszereléssel a háziorvosokat

  • narancs.hu
  • 2020. március 13.

Belpol

A budapesti önkormányzati szövetség azt ajánlja a bölcsődéknek, óvodáknak, hogy engedjék a gyerekek távolmaradását.

A Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) elnöksége a koronavírus-járvány megelőzése érdekében felkéri a kormányt, hogy haladéktalanul lássák el megfelelő védőeszközökkel, kézfertőtlenítőkkel a háziorvosokat, és biztosítsák számukra a háziorvosi rendelőkben lévő betegek biztonságos elkülönítésének feltételeit.

A Főpolgármesteri Hivatal a szervezet elnökségének pénteki ülésén követően közleményben tudatta, hogy a járvány miatt a szövetség ajánlásokat fogalmazott meg a tagszervezetek számára és javaslatokat tett a kormányzat részére.

A BÖSZ elnökségének tagja Karácsony Gergely főpolgármester, valamint Németh Angéla, Déri Tibor kerületi polgármesterek.

A BÖSZ azt kéri a kormánytól, fontolja meg, milyen önkéntes munkaügyi intézkedésekkel, egyebek mellett eltolt munkakezdéssel, illetve távmunkával biztosítható, hogy a közösségi közlekedésben a reggeli csúcsforgalom enyhíthető legyen.

A szervezet elnöksége az ajánlja a tagszervezeteknek, hogy az önkormányzati fenntartásban álló bölcsődék és óvodák esetén az intézményvezetők - a házirendtől eltérve - bármely indokra történő hivatkozással engedélyezhessék az intézménybe járó gyermekek távolmaradását.

Az önkormányzatok a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében zárjanak be valamennyi önkormányzati fenntartású kulturális intézményt, uszodát és egyéb sportlétesítményt, és mondjanak le valamennyi önkormányzati szervezésű kulturális rendezvényt.

A közlemény szerint a szövetség elnöksége hétfőre rendkívüli közgyűlést hívott össze, annak érdekében, hogy közös ajánlást fogalmazzanak meg a bölcsődék, óvodák, valamint az alap- és középfokú oktatási intézmények bezárása érdekében.

Figyelmébe ajánljuk