Kásler Miklós még mindig éhes, további százmilliókat kér a hun-magyar rokonságot erőltető intézetéhez

  • narancs.hu
  • 2019. június 24.

Belpol

650 ezer forintot kapnának a kutatók, akik a Magyarságkutatóban dolgoznának.

A hvg.hu csípett el egy belső használatra készült igénylistát, amelyből első kézből értesülhetünk az emberminiszter, Kásler Miklós álmának tekinthető Magyarságkutató Intézet újabb anyagi igényeiről. Ez az a „műhely”, ahol tudományosan megalapozatlan balgaságokat próbálnak komollyá tenni, mint a hun-magyar rokonság, amelyet ma komolyan vehető történész szájára sem vesz. De nem úgy Kásler!

false

 

Fotó: MTI

A portálhoz eljutott tervezetben szerepel az is többek közt, hogy:

-         Eddig nem tudták felvenni a tervezett létszámhoz szükséges 101 főt, ezért is pluszpénz kell, de Varga Mihály pénzügyminisztériumával vita alakult ki abban a kérdésben, túlzó-e havi 650 ezer forintos juttatás a kutatóknak.

A legérdekesebb rész azonban ez:

-         „Az intézet 2019. évi támogatása 844,7 millió forint, ehhez további 341 millió forintot kérnek ahhoz, hogy „a további 37 fő tudományos kutató foglalkoztatásához szükséges” fedezet meglegyen. Ezt 2020-tól minden évben szeretnék megkapni „bázisba beépülő többletigényként”, ami azt jelentené, hogy 2020-ban 1,186 milliárd forint költségvetési támogatást kérnek – ami már elég lenne a 101 fős működésre.”

-         A javaslatban az is szerepel, hogy 3–30 éves korig formálnák a nemzeti tudatot, „minden eszköz”, így akár vloggerek bevetésével.

További részletek a hvg.hu cikkében.

Figyelmébe ajánljuk