Kásler: „Nemzetünk ismételt felemelkedését várjuk a Nemzeti alaptantervtől”

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 31.

Belpol

Megnyitották az újabb NER-tanévet.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ma megtartotta a XI. Nemzeti Tanévnyitót az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában. A miniszter mindenkinek készült néhány kedves gondolattal. A tanároktól azt kérte, hogy hivatással tanítsanak és neveljenek, és segítsék felfedezni a tehetséget. „Nemzetünk ismételt felemelkedését várjuk a Nemzeti alaptantervtől. A legkiválóbbak készítették elő a szakmai javaslatokat. Mi észrevételeinkkel, javaslatainkkal, elvárásainkkal, önök erkölcsi támogatással járultak hozzá, így mindnyájan alkotótársak vagyunk.”

A miniszter a diákoknak többek között arról beszélt, hogy nem elég tudni a fontos történelmi eseményeket, de érteni is kell azokat. Példának Szent István király uralkodását hozta fel, amellyel kapcsolatban a miniszter szerint érteni kell azt is, miért maradhatott fenn a magyar állam a mai napig, és a kereszténységgel „hogyan emelkedett szakrális magasságba ősi kultúránk, és hogyan alakult ki ebből jogrendünk, életformánk”.

A szülőkhöz fordulva pedig Kásler közölte, hogy a kormány hálás nekik, mert „örök értékekbe és a jövőbe fektetik” az államtól kapott támogatásokat.

Figyelmébe ajánljuk