Kásler szerint még csak előkészítik a kiskunhalasi járványkórházat

  • narancs.hu
  • 2021. november 17.

Belpol

A miniszter azt mondta, ha szükség lesz rá, biztosítják a kellő számú dolgozót. 

Amikor szükség van rá, megnyitják a járványkórházat, és a dolgozókat is "kellő számban" biztosítják – ezt mondta Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a parlament népjóléti bizottságában keddi miniszteri meghallgatásán az atv.hu beszámolója szerint.

Mint arról korábban beszámoltunk, korábban a Magyar Hang írt arról, hogy hiába rendelte el Kásler múlt héten, hogy november 15-től, vagyis hétfőtől újra fogadjon betegeket a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház, a kórház zárva maradt, lap forrásai szerint pedig ez azért lehet, mert nincs a nyitáshoz elég dolgozó.

Most Kásler az éves miniszteri meghallgatásán viszont úgy fogalmazott, hogy "Kiskunhalas jelen pillanatban előkészületi állapotban van".

"Amikor szükség van rá, megnyitjuk, és ugyanúgy biztosítjuk az ott dolgozókat kellő számban, mint ahogy biztosítottuk eddig" – jelentette ki a miniszter a párbeszédes Szabó Tímea kédésére válaszolva. Szabó azt is mondta, ő úgy tudja, a kórház fel van szerelve, de 186 szakdolgozóra és 10 orvosra lenne szükség, de csak 70 dolgozót tudnak a környékbeli intézmények biztosítani.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk