Két fővárosi kerületben kötelező lesz a koronavírus elleni oltás az önkormányzati dolgozóknak

  • narancs.hu
  • 2021. november 3.

Belpol

Erről az érintett polgármesterek kedden határoztak.

Két fővárosi kerületben, a XII., valamint a XVI. kerületben is kötelező lesz a koronavírus elleni oltás az önkormányzati dolgozók számára. Erről kedden határoztak az érintett polgármesterek, írja a hvg.hu.

A Hegyvidék még nem részletezte, hogy pontosan kikre vonatkozik majd a döntés, csak annyit írtak, hogy „a kormányrendelet szerinti érintett foglalkoztatotti kört a jegyző mint munkáltató állapítja majd meg a következő napokban.”

A XVI. kerületben viszont már meg is írták, hogy az intézkedés vonatkozik a

  • a bölcsődei dolgozókra, az óvodai dolgozókra,
  • a Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház, a Helytörténeti és Emlékezet Központ dolgozóira, a Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ dolgozóira,
  • és a polgármesteri hivatal munkatársaira.

A lap megjegyzi, hogy közben Balassagyarmaton a polgármester utasítására megkezdődöttaz önkormányzati intézményeknél és cégeknél dolgozók oltottságának felmérése. Debrecenben és Székesfehérváron pedig már eldőlt: nem teszi kötelezővé az önkormányzat a koronavírus elleni védőoltás felvételét a munkavállalói számára.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk