Kétmilliárd körül vett luxusingatlant a kormány Brüsszelben

  • narancs.hu
  • 2023. július 5.

Belpol

A házat felújítják, melynek összege 2,2 milliárd forint. 

A magyar állam 2021-ben vásárolt egy nagy értékű, 2300 négyzetméter lakóterületű műemlék jellegű ingatlant Brüsszel belvárosában – írja a Népszava

Egy ingatlanpiaci szakértő 5 millió euróra, jelenlegi árfolyamon 1,8 milliárd forintra taksálta a vételárat, míg egy másik, aki hallott a tranzakcióról, 6-7 millió euró közötti összeget (2,2- 2,6 milliárd forint) emlegetett.

Az adásvételeket rögzítő belgiumi nyilvántartás nem nyilvános.

Az ingatlant jelenleg felújítják: a magyar parlament honlapján fellelhető és a külügy idei költségvetéséről készült összefoglalóból az legalább kiderül, hogy a brüsszeli EU-negyedet a kormányzati és diplomáciai negyeddel összekötő sugárút, a Rue de la Loi 9. szám alatt álló ház felújítása 2,1 milliárd forintba (5,6 millió euró) kerül. 

A Rue de lap Loi 9. szám alatt épület megvásárlását lapunknak megerősítették Magyarország brüsszeli nagykövetségén, ennél többet azonban nem árultak el. Azonban a külügyminisztérium nem válaszolt a Népszava megkeresésére. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk