Kéz a kézben fotózták le Varga Juditot az ÁSZ elnökével

  • narancs.hu
  • 2024. március 9.

Belpol

Kapcsolatuk már egy ideje elkezdődött, kormánypárti körökben a lemondása előtt is mutatkoztak. 

Varga Judit volt igazságügyi minisztert Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökével töltötte egy társaságban a szombat estét – írja a 444.hu egy olvasói fotó alapján. 

Mint ismert, Varga Judit azután vonult vissza a közélettől, hogy a kegyelmi ügy kirobbant: a köztársasági elnöki tisztségéről szintén lemondó Novák Katalin kegyelmet adott K. Endrének, akit elítéltek, amiért pedofil bűncselekmény eltussolásában vett részt. 

Windisch Lászlóról és Varga Juditról a W Budapest ötcsillagos bárjában készült fénykép, ahol kéz a kézben társalognak. Az ÁSZ elnökét és a korábbi minisztert nem először látják együtt a lap szerint. A Gulyáságyú Média szerint január 4-én egymás mellett ültek a Zeneakadémián, ami még Varga lemondása előtt történt, ekkor még aktív fideszes politikus volt. A lap értesülései szerint kormánypárti körökben mutatkoztak már együtt a lemondás előtt is. A 24.hu úgy tudja, hogy a kapcsolat már a tavaly, év közepén kezdődött.

 
D_SOS20231130029
 
Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke felszólal a szervezet 2022-es szakmai tevékenységéről, az intézmény működéséről és gazdálkodásáról szóló beszámolóról és az annak elfogadását javasló országgyűlési határozati javaslatról folytatott vitában az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2023. november 30-án.
Fotó: MTI/Soós Lajos
 

Windischre vonatkoznak az ÁSZ etikai szabályai is. A szervezet saját etikai kódexe kitér az elfogulatlanság fontosságára, ezen belül pedig kifejezetten a személyes érintettség és az érzelmek szerepére is. A kódex szerint nemcsak az anyagi érdekek, hanem érzelmek akadályozhatják az elfogulatlan munkát, márpedig az ÁSZ akkor is készített a Fideszről jelentést, amikor Varga még a párt egyik vezető arca volt.

„Az Állami Számvevőszék elnöke sem most, sem korábban nem keverte össze a munkáját a magánéletével. Munkáját a jogszabályi előírásoknak megfelelően, részrehajlás és elfogultság nélkül végzi és végezte, összeférhetetlenségi ok sem most, sem korábban nem állt fent” – írta a lapnak a számvevőszék. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk