Kezet nyújtott Orbánnak Márki-Zay, a miniszterelnök elviharzott mellette

  • narancs.hu
  • 2024. május 25.

Belpol

Márki-Zay Péter csak "a helyi Fidesztől kiszivárgott információkból" értesült arról, hogy Orbán Viktor hol mond ma beszédet a városban.

„Jó napot, örülök, hogy látom” – mondta a Hódmezővásárhely kertvárosában tartandó fórumának helyszínére éppen megérkező Orbán Viktor az őt üdvözlő Márki-Zay Péternek szombat délután, kezet azonban már nem akart vele fogni a város polgármestere által közzétett videó alapján. Így azt a fekete mappát sem tudta átvenni, amit Márki-Zay az elviharzó Orbán helyett végül a vele kezet rázó Lázár Jánosnak adott át – írja a Telex.

A Márki-Zay által közzétett videóban a lényegi rész a hódmezővásárhelyi polgármester köszönésével és az őt előre meredve kikerülő miniszterelnökkel 4:15 körül kezdődik, és szűk tíz másodperccel később fut be a megmentő Lázár, aki a kormány nevében hajlandó átvenni a dossziét Márki-Zaytól.

Lázár kérdésére Márki-Zay azt is készségesen elmondja, hogy a mappában a vásárhelyiek háborúellenes, békepárti közgyűlési határozata van, egészen konkrétan úgy fogalmaz, hogy „a békepárti (Hódmező)vásárhely üzenete a háborúpárti Fidesznek”.

Lázár köszönetet mond, és megígéri, hogy átadja a határozatot a miniszterelnöknek, majd arra kéri Márki-Zayt, segítsen abban, hogy normálisan tudják megtartani a gyűlést, amit a hódmezővásárhelyi politikus meg is ígér. A videó végén az is látszik, ahogy Orbán, Lázár és Márki-Zay fideszes kihívója, a korábban Lázár János által bemutatott Grezsa István leülnek a Fórum Söröző sörpadjaira.

Ami az előzményeket illeti, Hódmezővásárhely polgármesterét nem tájékoztatták a miniszterelnök mai látogatásának részleteiről, mint délelőtt írta: "a Kinizsi utca 10 szám alatt mond beszédet a helyi Fidesztől kiszivárgott információk szerint".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk