Kicenzúrázták Orbán nevét Beton.Hofi koncertfelvételén a közmédiában

  • narancs.hu
  • 2023. február 24.

Belpol

„Belehalok, milyen szabad ország ez”.

Kulisszák mögött – az A38 hajón Beton.Hofi címmel került fel Beton.Hofi koncertje a mediaklikk.hu oldalára, ám Bagira című dalának azon részletét, amelyben Orbán Viktor neve is elhangzik a közmédia weboldalalára feltöltött felvételen nem hallani, pár másodpercre ugyanis elnémul a koncertfelvétel. 

A cenzúrázott felvételt először a 24.hu szúrta ki, azonban nem sokkal később a Telex egyik olvasója arra is felhívta a figyelmet, hogy csütörtök este az M2 Petőfi TV-n is lement az adás, ugyancsak cenzúrázott formában.

A teljes adás elérhető a közmédia Médiaklikk oldalán, amit a 37. perctől érdemes figyelni, ugyanis Beton.Hofi itt ér a dalszövegnek azon részéhez, ami a következőképpen szól:

„Be-be-belehalok, milyen szabad ország ez

Anyámnak írok sms-t és az Orbán les”

A felvételen jól hallható, hogy mind a két sornál a közönség fejezte be a mondatot, de az Orbánra vonatkozó résznél az egész felvétel elnémul. Egyértelműen kihallani, hogy utólagosan vették le a hangot a felvételről ennél a résznél, hiszen a miniszterelnök nevét megelőző „az” szónál még egy visszhangot is lehet hallani a háttérben, azt az érzetet keltve, mintha a videó része lenne a hangkimaradás.

A 24.hu az MTVA sajtóosztályát és Beton.Hofi menedzserét is megkereste az ügyben. A kormánymédiától egyelőre nem érkezett válasz, a rapper szakmai csapata pedig nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

(Címlapképünk forrása: Beton.Hofi Facebook-oldala)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk