Kiemelt jelentőségű beruházás lett a Műcsarnok felújítása

  • narancs.hu
  • 2020. június 5.

Belpol

A felújítás költségéről és egyéb részletekről egyelőre nem tudni.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a Műcsarnok teljes körű rekonstrukcióját és korszerűsítését a kormány a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint – írja a napi.hu. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb hatósági eljárás alól kivonják a beruházást, eszerint nem kötelező a felújításhoz beszerezni építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, nem kell lefolytatni településképi véleményezési eljárást, nem kell foglalkozni településképi bejelentési eljárással, és nem kell készíteni közterület-alakítási tervet sem.

A rendeletben a felújítás költségéről és egyéb részletekről nincs szó. Azt lehet tudni, hogy 24 hónapnyi közterület-használattal számolnak az építkezés során.

A Magyar Művészeti Akadémia tulajdonában lévő épület felújítását már évek óta tervezik. Érdemi döntés 2018 végéig nem született róla. Az MMA 2018-as közgyűlésén arról volt szó, hogy 2019-ben kezdenék el a felújítást, ami a kiállítóterekben 2021-ig, a közönség elől elzárt részeken 2022-ig tartott volna az akkori tervek szerint. Ez azonban nem valósult meg.

Később arról is szó volt, hogy az épület az Eucharisztikus Világkongresszus egyik fő helyszíne lesz, ám az ehhez szükséges felújítás, melynek 2020 szeptemberéig kellett volna elkészülnie, szintén nem valósult meg. Ahogy arról mi is beszámoltunk, maga a kongresszus is elmarad.

Neked ajánljuk