Elhalasztják a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

  • Narancs.hu/MTI
  • 2020. április 23.

Belpol

Pedig a kormány sokat költött rá.

Mint ismeretes, a kongresszust idén szeptember 13. és 20. között tartották volna Budapesten. Matteo Bruni szentszéki szóvivő csütörtökön viszont bejelentette, hogy a járvány miatt elhalasztják a rendezvényt, és várhatóan 2021-ben tartják meg.

A vatikáni sajtóközpont vezetője közleménye hangsúlyozta, hogy a döntést Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsával és a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciával közösen hozta meg. Az egy évvel történő halasztást a jelenlegi nemzetközi egészségügyi helyzettel és ennek következményeivel indokolták, a hívők és zarándokok mozgására és gyülekezésére tekintettel.

false

 

Fotó: MTI

A hvg.hu korábban úgy számolt, hogy a kormány eddig több mint 30 milliárd forintot költött a rendezvény megszervezésére. Az esemény azért is fontos a kabinetnek, mert jelentős nemzetközi, diplomáciai sikernek könyvelhették volna el, ha a kongresszus alatt hazánkba látogatott volna a pápa. Márepdig az általában jól értesült vatikáni tudósító, Francesco Grana Twitteren közölte a hírt, miszerint Ferenc pápa elgogadta a szervezők meghívását és a zárónapon Budapestre fog jönni.

Mint ismert, korábban Szikora Róbertet kérték fel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arcának, amit örömmel vállalt, már találkozott Erdő Péter bíborossal és Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel.

Ne egyenek cukrot! Vegyenek Magyar Narancsot!

Mi minden van a friss számban? Zavar a kommunikációban, zavar a döntéshozatalban. Biztonságos-e megtartani május 4-ével kezdődően az érettségi vizsgákat?Kinek a felelőssége a diákok, a családtagjaik és a pedagógusok egészségének kockáztatása a járványhelyzetben?Teczár Szilárd okos cikkében megszólal Horn György, az AKG igazgatója és Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is.

Figyelmébe ajánljuk