Kiengedték Czeglédy Csabát a börtönből

  • narancs.hu
  • 2018. december 15.

Belpol

És lakhelyelhagyási tilalom alá vonták. Eleget ült előzetesben.

A Szegedi Törvényszék kiengedte a börtönből Czeglédy Csabát, a tavaly nyár óta előzetesben ülő baloldali politikus hazamehetett, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellene.
írja a hvg.hu.

A szocialista politikust azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el bűnszervezetben, üzletszerűen, miközben diákmunkások közvetítésével foglalkozott.

A bíróság épp a múlt héten hosszabbította meg újra 30 nappal a letartóztatását, ami ellen Czeglédy fellebbezett. Úgy fogalmazott, ez teljesen indokolatlan, hiszen befejeződött a nyomozás, közel a vádemelés, nem tudná befolyásolni a büntetőeljárást és a karácsonyt szeretné a családjával tölteni.

A lapnak Czeglédy elmondta, hogy most erre rá bólintott a bíróság, elismerték, hogy már nagyon hosszú ideje áll a legsúlyosabb kényszerintézkedés alatt. Elmondta, hogy felhőtlenül még nem tud örülni a döntésnek, mert tavasszal egyszer már kiengedték, mivel indult a választásokon és a mentelmi joga miatt erre lehetősége volt, de utána egy nappal később vissza is vitték az előzetesbe.

Czeglédy kiengedésének köze lehet ahhoz is, hogy ügyvédje szerint eddig elkövetőként szerepelt a milliárdos költségvetési csalásban, néhány napja azonban a legfrissebb ügyészi indítványban már csak felbujtóként szerepelt.

Figyelmébe ajánljuk