A paksi bővítésért felelős miniszter olyan fiatalokat lát tüntetni, akik szerinte még az életben egy napot sem dolgoztak

  • narancs.hu
  • 2018. december 15.

Belpol

Hiányolja a munkásokat a Kossuth térről.

A Paks-Press valamilyen oknál fogva kíváncsi volt, mit gondol a rabszolgatörvény vagy túlóratörvény néven ismertté vált jogszabály elleni tüntetésekről a paksi bővítésért felelős miniszter, Süli János. A hvg.hu által szemlézett cikk szerint Süli úgy reagált, hogy „az elmondható, hogy a túlóra a munkáltatónak sem olcsó, hanem drágább, és csak akkor rendelik el, ha szükséges. Én harmincegy év munkahelyi vezető tapasztalata alapján szavaztam meg a törvényt.” Süli dolgozott az atomerőműben, e tapasztalatait emlegette.

"...az atomerőműben többször előfordult olyan eset, amikor a kollégákat éppen arról kellett lebeszélni, hogy további túlórákat vállaljanak. Mindenkinek vannak céljai, amit csak több pénzzel lehet megvalósítani. Az atomerőműben kifizetik a túlórákat, és nem három év múlva, és az erőműben nagyon is jól fizet a túlóravállalás."

A túlóratörvény elleni tüntetésekről Paks2 minisztere azt mondta:

"Ami az elmúlt napok tüntetés- és felfordulássorozatát illeti, azt mondhatom, hogy én nem munkásokat látok a Parlament előtt, vagy az utcákon, hanem fiatalokat, akik szerintem egy napot se dolgoztak eddig."

Figyelmébe ajánljuk