Kilép a Jobbik frakciójából Sneider Tamás

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. május 27.

Belpol

A 2018-as választás óta ő a hetedik, aki otthagyja a pártot.

Lemond parlamenti alelnöki tisztségéről és kilép a Jobbik képviselőcsoportjából Sneider Tamás. A politikus ezt szerda délután jelentette be Facebook-oldalán.

A bejegyzéshez csatolt fotón látható, még aláíratlan, a házelnöknek címzett levélben a frakcióban kialakult méltatlan helyzettel indokolja lépését Sneider Tamás.

Közleményében azt írja: Jakab Péter pártelnökségének "mindössze négy hónap kellett ahhoz, hogy minden nemzeti és konzervatív gondolatot kihajítson az ablakon, a közösség belső életéből pedig elképesztő kegyetlenséggel száműzze a kifelé hangoztatott szolidaritást és a bajtársiasságot".

Az ellenem, majd Varga-Damm Andrea képviselőtársam ellen indított leszámolási és kizárási procedúra már csak a jéghegy csúcsa. A mai napon egy órát szántak a statáriális kivégzésünkre. A véleményterror és a megfélemlítés a párton belüli eszköztár része lett. A magam részéről az önkény minden megnyilvánulását elfogadhatatlannak tartom. Ebben nem ismerek kompromisszumot - fogalmaz.

Hétfőn közölte az MTI-vel, Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, hogy a párt visszahívja 2014 óta betöltött parlamenti alelnöki tisztségéből Sneider Tamást, helyére Balczó Zoltánt jelölik.

Sneider távozásával 19 fősre fogyatkozott a két évvel ezelőtti országgyűlési választáson 26 parlamenti helyet szerzett a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja. Dúró Dóra, Apáti István és Fülöp Erik már a Mi Hazánkban politizál, távozott, elhagyta a frakciót Volner János, Bana Tibor és Bencsik János is.

Frissítés: Sneider után Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea is bejelentette, hogy otthagyja a Jobbik-frakciót, így a képviselőcsoport létszáma 17 főre csökkent.

 

 

Figyelmébe ajánljuk