Megvan a kormány válasza, miért írt a New York Times a pocsék magyar egészségügyről

  • narancs.hu
  • 2019. október 28.

Belpol

Soros és az álhírek.

A New York Times október 26-án terjedelmes írást közölt a magyar egészségügy helyzetéről, többek között arról is, hogy az egészségügy helyett stadionokra költi a magyar emberek pénzét Orbán Viktor.

444.hu szemléje szerint a cikk bemutatta, hogy a magyar állam több százmilliárd forintnyi adóbevételt térít el a sport, azon belül is a futball támogatására, miközben az egészségügyi kiadások csökkentek Orbán Viktor kilencéves regnálása alatt. Mindezt pedig többek között azzal illusztrálták, hogy összehasonlították a budapesti János kórház és az Orbán Viktor felcsúti háza mellett felépített, a település lakosságát kétszer befogadni képes stadion képét.

Az ügyről az RTL Klub híradója is készített riportot, melynek kapcsán megkérdezték a kormányt is. A válasz pedig szó szerint ez volt:

„A Soros-birodalom folytatja a bevándorlásellenes nemzeti kormány elleni támadást. A New York Times Soros lapja, ami közölte a Soros által pénzelt 444 álhírét.”

false

A 444 eredeti cikkszemléjében egyértelműen jelezte, hogy a New York Times-cikk egyik szerzője, Novák Benjámin a lap külsős munkatársa, angol nyelvű hírlevelük szerkesztője.

Figyelmébe ajánljuk