Kocsis Máté: Nem felejtjük el, hogy az ellenzék nem támogatta a veszélyhelyzet meghosszabbítását

  • narancs.hu
  • 2020. május 25.

Belpol

Név szerint kiemelte Szabó Tímeát, Tóth Bertalant és Jakab Pétert.

„Eredményes munkát végzett Magyarország, büszkék lehetünk az orvosokra, katonákra, rendőrökre, szociális dolgozókra. A szakembereknek, kormánynak köszönhető, hogy nem lett több áldozat” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a parlamentben, a napirend előtti felszólalások órájában.

Szerinte példaértékű összefogás történt, amiből az ellenzék kimaradt, kivonta magát, mert az elmúlt két hónapban a gyalázkodással volt elfoglalva. Köszönetet mondott Müller Cecíliának, az országos tisztifőorvosnak, és azt üzente, szégyeljék magukat azok, akik azért gyalázták őt, amiért a munkáját szorgalommal végezte.

„Nem fogjuk elfelejteni, hogy önök nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását” – mondta. Név szerint kiemelte Szabó Tímeát, a Párbeszéd, Tóth Bertalan, az MSZP, valamint Jakab Péter, a Jobbik politikusát.

Az ellenzék szerinte hazudott az érettségiről, a védőfelszerelésekről, közben hergelte az embereket, többek között a határon túl élő magyarok ellen is. Külföldi lejárató cikkek tucatjait rendelte meg, és senki nem cáfolta, hogy ülésezik a parlament, miközben külföldön erről írtak.

„Ez az önök járványkezelése, ez az amit az elmúlt két hónapban nyújtottak. Abban reménykedtek, hogy a járványkezelés sikertelen lesz. Az is belefért volna, hogy több áldozat legyen, csakhogy politikai hasznot húzzanak” – mondta, és úgy tűnt, nem szégyelli magát.

Figyelmébe ajánljuk