Kocsis Máté: Nem felejtjük el, hogy az ellenzék nem támogatta a veszélyhelyzet meghosszabbítását

  • narancs.hu
  • 2020. május 25.

Belpol

Név szerint kiemelte Szabó Tímeát, Tóth Bertalant és Jakab Pétert.

„Eredményes munkát végzett Magyarország, büszkék lehetünk az orvosokra, katonákra, rendőrökre, szociális dolgozókra. A szakembereknek, kormánynak köszönhető, hogy nem lett több áldozat” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a parlamentben, a napirend előtti felszólalások órájában.

Szerinte példaértékű összefogás történt, amiből az ellenzék kimaradt, kivonta magát, mert az elmúlt két hónapban a gyalázkodással volt elfoglalva. Köszönetet mondott Müller Cecíliának, az országos tisztifőorvosnak, és azt üzente, szégyeljék magukat azok, akik azért gyalázták őt, amiért a munkáját szorgalommal végezte.

„Nem fogjuk elfelejteni, hogy önök nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását” – mondta. Név szerint kiemelte Szabó Tímeát, a Párbeszéd, Tóth Bertalan, az MSZP, valamint Jakab Péter, a Jobbik politikusát.

Az ellenzék szerinte hazudott az érettségiről, a védőfelszerelésekről, közben hergelte az embereket, többek között a határon túl élő magyarok ellen is. Külföldi lejárató cikkek tucatjait rendelte meg, és senki nem cáfolta, hogy ülésezik a parlament, miközben külföldön erről írtak.

„Ez az önök járványkezelése, ez az amit az elmúlt két hónapban nyújtottak. Abban reménykedtek, hogy a járványkezelés sikertelen lesz. Az is belefért volna, hogy több áldozat legyen, csakhogy politikai hasznot húzzanak” – mondta, és úgy tűnt, nem szégyelli magát.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.