Kormányhivatali dolgozók méricskélték Pásztón, hogy milyen távol van a könyvesbolt az iskolától és a templomtól

  • narnacs.hu
  • 2023. november 1.

Belpol

Nem ez volt az első vizsgálat az üzletben.

„Két kormányhivatalos dolgozó távolságmérővel lemérte a könyvesbolt bejárata és az iskola, valamint a templom bejárata közötti távolságot. A munkatársak kissé bizonytalanok voltak a teendőik kapcsán, mert még ilyen feladatot nem bíztak rájuk” – írja a Facebook-oldalán a pásztói Líra könyvesbolt. A posztot, amelyben a könyvesbolt dolgozói beszámolnak a hétfő délelőtti esetről, a hvg.hu vette észre.

A bizonytalan vizsgálat eredménye az lett, hogy a könyvesbolt bejárati ajtaja és a katolikus iskola bejárati ajtaja közötti távolság kevesebb, mint 200 méter. 

Mint írták: „Ezt megelőzően már volt egy vizsgálat a könyvesboltban, amelynek célja az LMBTQ tartalmú könyvek tárolására irányult. Azok a könyvek is ebbe a kategóriába tartoznak, amelyeknek akár egy mellékszereplője, vagy akár egy röpke kis eseménye is a másságra utal.”

Érdekes látványban lehetett részük azoknak, akik hétfőn 10 óra tájban az Árkádsoron a könyvesbolt környékén jártak. ❗...

Posted by Líra Kölcsey Könyvesbolt on Tuesday, October 31, 2023

A kormány homofób törvénye értelmében egyrészt fóliázva kell árulni a 18 évnél fiatalabbaknak szóló, LMBTQ témákat is bemutató könyveket, másrészt ezeket nem lehet az ifjúsági művek között árulni, olyan boltokban pedig egyáltalán nem is lehet értékesíteni, amelyek közel vannak iskolákhoz vagy templomokhoz. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az ügyben már több könyvesbolt is jelentős bírságot kapott, a könyvpiac valaha volt legnagyobb büntetését például éppen a Líra könyvesbolthálózat, miután fólia nélkül árusította a Heartstopper című képregényeket. Igaz, azóta az is kiderült, hogy vesszőhiba van a fóliatörvényben, ami jelentősen befolyásolja annak értelmét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk