Kormányzati együttműködési megállapodást kötött Amerika és Magyarország

  • narancs.hu
  • 2018. december 19.

Belpol

Érdekes, úgy tűnik, vannak dokumentumok, amelyeket alá tudnak írni.

Az MTI ma reggel arról adott hírt, hogy amerikai-magyar kormányzati együttműködési megállapodást köttetett egy ügyben, ami természetesen nem a CEU-val, hanem üldözött keresztények védelmével kapcsolatos.

„Fontos lehetőség, egyben a Hungary Helps Program eredményeinek visszaigazolása az az együttműködési megállapodás, amelyet 2018. december 18-án kötött meg az Amerikai Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) és a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkársága” – írja az MTI.

Az új Hunyadi

Orbán Viktor egy iraki iskolaépítést és kétszáz lakóház felújítását adja el a kereszténység megmentéseként. Az üggyel külön helyettes államtitkárság foglalkozik, de a lényeget nem a felebaráti szeretetben kell keresni.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár kiemelte, hogy a magyar kormány eddig több ezer háborús konfliktus által sújtott családon segített a Közel-Keleten, hogy szülőföldjükön maradhassanak, ha pedig üldöztetés miatt menekültek el, békés körülmények közé térhessenek vissza.

A Miniszterelnökség államtitkára szerint az együttműködés aláírása Magyarország számára fontos diplomáciai siker. Az együttműködési megállapodás megkötését megelőzően Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke és amerikai vezetők elismerően nyilatkoztak a Hungary Helps Programról. Az a tény, hogy a USAID példaként tekint a magyar humanitárius programra azt bizonyítja, hogy a Hungary Helps Program a közvetlen segítségnyújtáson és a migráció megelőzésén túl, a nemzetközi összefogás ösztönzője is egyben. Mindez a magyar emberek teljesítményének és szolidaritásának közös eredménye.

Figyelmébe ajánljuk