Kötelező lesz a védettség igazolása a gólyatáborokban

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 19.

Belpol

A résztvevők és szervezők számára is.

"Azért, hogy a teszt negatív, a hangulat pedig pozitív lehessen" - élcelődött a Facebookon Schanda Tamás, miközben bejelentette, hogy kizárólag a védettség igazolásával lehet részt venni idén a gólyatáborokban.

Kiemeli, a a gólyatábor meghatározó időszak a főiskolai és egyetemi közösségek építésében, az új barátságok kialakításában és a zökkenőmentes beilleszkedésben, így aztán nagy hangsúlyt kell fektetni a táborok valamennyi résztvevője egészségének védelmére. Ennek érdekében összeállítottak egy javaslatcsomagot az idei évi gólyatáborok megszervezéséhez és lebonyolításához kapcsolódóan. A közlemény szerint az ajánlásokat tartalmazó dokumentumot a felsőoktatási intézmények még ma, csütörtökön eljuttatják.

A javaslatcsomagról csak egyetlen pontot hozott nyilvánosságra, eszerint: alapszabályként rögzítették, hogy a felsőoktatási táborok, gólyatáborok résztvevői, szervezői számára szükséges a védettség igazolása.

Schanda emellett hangsúlyozza, hogy az oltás a legjobb megoldás, és minél többen oltassák be magukat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk