Kövér László nem engedte be a Parlamentbe a Momentum és egy LMBTQ-szervezet közös konferenciáját

  • narancs.hu
  • 2024. június 21.

Belpol

Egy nappal a rendezvény előtt közölte döntését.

Kövér László egy nappal a rendezvény előtt jelezte, hogy nem engedi be a Parlamentbe a Momentum és egy LMBTQ-szervezet közös konferenciáját – tudatta közleményében a párt.

Bedő Dávid, a Momentum Mozgalom frakcióvezetője egy hónappal ezelőtt fordult Kövér László házelnökhöz azzal kapcsolatban, hogy a Sokszínű Magyarországért képviselői csoport – aminek Bedő Dávid az elnöke – június 21-én az országgyűlési képviselők, a diplomáciai testületek és a civil szervezetek képviselőivel közösen konzultációt kíván tartani az alapvető emberi jogokról. Bedő arra kérte Kövér Lászlót, hogy a konferenciát az Országház Vadásztermében tarthassák meg az országgyűlési képviselők és az Egyesült Államok nagykövetének részvételével.

Kövér László a megkeresésre közel egy hónapig nem válaszolt, majd egy nappal a konferencia előtt jelezte, hogy nem engedi be a Parlamentbe a rendezvényt.

A házelnök elutasító válaszában a 2012. évi XXXVI. törvény 2. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségére hivatkozott, miszerint „a házelnök biztosítja az Országgyűlés jogainak gyakorlását, gondoskodik az Országgyűlés tekintélyének megóvásáról, az Országgyűlés rendjének és biztonságának fenntartásáról, valamint az Országgyűlés munkájának megszervezéséről.” Bedő Dávid Facebook-oldalán úgy fogalmazott: „Kövér válasza amellett hogy szánalmas, egyértelműen kirekesztő és uszító.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk