Közel 1 milliárdos profitot termeltek a Völner–Schadl-ügyben vesztegetéssel gyanúsított végrehajtók

  • narancs.hu
  • 2022. június 13.

Belpol

A korrupciós botrányban érintett hét végrehajtónak csak a tavalyi évi profitjából visszajött az a kenőpénz, amit Schadl Györgynek fizettek a kinevezéseikért.

Komoly profitra tett szert tavaly több olyan önálló bírósági végrehajtó is, aki gyanúsított a Völner Pál volt államtitkárt és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökét érintő korrupciós ügyben – írja24.hu.

Nemrég jelentek meg azok a mérlegadatok, amelyekből kiderült, az irodák összesen 954 millió forint profitot termeltek, ebből a végrehajtók 763 millió forintot fel is vettek osztalékként.

A cikk megállapítja, hogy ez az egy év alatt keletkezett nyereség több mint az az összeg, amivel az ügyészség szerint a végrehajtók megvesztegették Schadl Györgyöt a kinevezésükért cserébe.

Mint ismert, az ügyészség gyanúja szerint Völner Pál három éven át kapott rendszeresen 2–5 millió forintot Schadltől azért cserébe, hogy például végrehajtói kinevezéseket intézzen el. Völner Pál összesen 83 millió forint kenőpénzt vehetett át. Míg Schadl a gyanú szerint összesen 880 millió forinthoz juthatott az ügy során, mivel neki a végrehajtónak jelentkezők közül fizettek többen a pozícióért cserébe 40–100 millió forint közötti összegeket. Az ügy gyanúsítottjai közül már többen is beismerő vallomást tettek.

(24.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk