Közel 10 százalékkal drágulnak a kötelező gépjármű-biztosítások

Belpol

Nem csak a magas benzinárakkal kell számolniuk az autósoknak.

Mintegy 10 százalékos átlagdíj-emelkedésre számít a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) annak az egymillió gépjárműnek, köztük több mint félmillió személygépkocsinak esetében, amelyeknek január elsejére esik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) évfordulója.

 A szövetség közleményben jelezte, hogy a biztosítók legkésőbb november 2-ig hirdetheti ki új tarifáikat, az ügyfeleknek pedig a meglévő szerződésük felmondásálecserélésére legkésőbb december elsején éjfélig lesz lehetőségük. Az előző évek tapasztalatai alapján az érintettek körülbelül 10 százaléka él a biztosításváltás lehetőségével, ennek alapján még a jelenlegi kampányban is megközelítheti a 100 ezret a lecserélt szerződések száma 

A FBAMSZ azt is közötle, hogy a kárkifizetések az idén is jelentősen, csaknem 20 százalékkal nőttek. Emiatt a biztosítók nem kerülhetik el a díjemelést, amely átlagosan 10 százalék körüli lesz. Ez azt jelenti, hogy az újonnan megkötött év végi évfordulós szerződések éves átlagdíja személygépkocsik esetében 32-33 ezer forint körül alakul majd.

Hozzá kell tenni, hogy ez az összeg jóval alacsonyabb, mint a biztosítások más időszakának átlagos összegei, ami 48-49 ezer forint is lehet. Az év évgi biztosítási fordulóban azonban általánosan a régebbi autók és a legkedvezőbb, B10 bónuszfokozató szerződések dominálnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk