A Mi Hazánk retorziókat sürget Ukrajna ellen

  • narancs.hu
  • 2022. október 23.

Belpol

Egy szépkorú forradalmár kikelt Orbán történelemhamisítása ellen, de annál jobban szidta az ukrán elnököt.

A Corvin közben rendezett megemlékezést a Mi Hazánk a nemzeti ünnepen. Toroczkai László szerint utoljára abban a néhány napban voltunk szabadok, amikor „1956-ban néhány dicső napra a magyar forradalmárok, a hősök, a bátrak szabaddá tették”. Ugyanakkor úgy vélekedett, a forradalmárok nem is a szovjetek, hanem a gólem „pénzhatalom uralma” ellen küzdöttek, amely „álcát, ruhát, formát váltva, de ugyanazt teszi, amit a második világháború után tettek Magyarországgal és tettek Európával”; most bankok mellett tankokkal is támadja a nemzetek Európáját, hiszen bármire képes, amire szükség van hatalma kivívásához, megtartásához.

Az ellenzéki politikus szerint „irgalmatlan, brutális szemfényvesztés zajlik” az ukrajnai háborúval kapcsolatban. „A magyar nép bölcsebb és józanabb sok más európainál, és a legnagyobb nyugalommal szemléli a szomszédságunkban zajló háborút”. Miután a pártelnök új, bolgár-lengyel-magyar együttműködést vizionált, retorziókat sürgetett Ukrajna ellen, amiért a munkácsi várról eltávolították a turulszobrot és kijelentette, „a jelenlegi kijevi rezsim tudatos magyarellenes politikát folytat.”

Okt?ber 23. - A Mi Haz?nk megeml?kez?se Budapesten

 
A Mi Hazánk megemlékezése 2022. október 23-án
Fotó: MTI/Soós Lajos
 

 

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szerint „kimentek a tankok, de bejöttek a bankok”. Pongrátz András 1956-os szabadságharcos kijelentette, hogy a Fidesz jól vezeti ezt az országot, de mindmáig elmaradt a kommunista múlt örökségének felszámolása. Közölte, 1956-ban a magyarok nem béketárgyalásért harcoltak (miként Orbán állítja) hanem azért, hogy az oroszok „menjenek a francba, hagyjanak nekünk békét”. Ezek után Pongrátznak akadt még egy-két keresetlen szava az ukrán elnökre, Zelenszkijre is.

Az emlékezés egyik szónoka volt Sztojan Nikolov Taszlakov, a bolgár szélsőjobboldali Újjászületés Mozgalom parlamenti képviselője, aki párhuzamot vont a magyar és a bolgár nép sorsa között. Hozzátette, a bolgárok és a magyarok napjainkban „együtt tagjai egy új Varsói Szerződésnek, amelyet NATO-nak hívnak”, majd a putyini propaganda egyik visszatérő panelét felhasználva kijelentette, hogy mindkét nemzet országukban élő tagjait fenyegetik „az ukrán neonácik”.

Binder Csaba, a Mi Hazánk ifjúsági tagozatának elnöke szerint „az '56-os antikommunizmust ma antiglobalizmusnak hívják”.

A Mi Hazánk megmozdulásának fénypontja volt, hogy bejelentették, Budaházy György éhségsztrájkba kezd a börtönben, ahol 17 éves fegyházbüntetését tölti a Hunnia-per után.

A Mi Hazánk eseményén szellősen volt tele a Corvin köz, legfeljebb három-négyszázan lehettek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk