Külügy: "klasszikus álhírterjesztés", hogy arcfelismerő kamerákat telepítenének Magyarországra a kínaiak

  • narancs.hu
  • 2024. május 24.

Belpol

Állítólag semmilyen erről szóló megállapodás nem született.

Ez egy klasszikus álhírterjesztés, ami minden valóságalapot nélkülöz. Kamerák telepítéséről semmilyen megállapodás nem született, a kínai elnök magyarországi látogatása során

egyetlen fórumon sem volt napirenden még csak hasonló téma sem"– ezt mondta Paczolay Máté külügyi szóvivő, miután csütörtökön több médium is VSquare információi alapján arról írt, hogy Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök arról is megegyezhettek, hogy "fejlett AI-val, például arcfelismerő szoftverrel ellátott térfigyelő kamerákat is telepíthetnek Magyarországra a kínaiak".

Belgrádban 2019-től indult el a kínai Huawei arcfelismerő tulajdonságokkal bíró térfigyelő kameráinak telepítése, és bár az arcfelismerő funkciót hivatalosan nem használják, a hatóságok ezt bevetve szabtak ki bírságokat tüntetőkkel szemben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk