VSquare: Arcfelismerő kamerákat is telepíthetnek Magyarországra a kínaiak

  • narancs.hu
  • 2024. május 23.

Belpol

A rendőrség nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Többek között mesterséges intelligenciával működő, arcfelismerő szoftverrel ellátott térfigyelő kamerákat is telepíthetnek Magyarországra a kínaiak – írja legújabb hírlevelében a Vsquare oknyomozó portál a kínai–magyar tárgyalásokra rálátó forrásokra hivatkozva. A lap úgy tudja, erről is megegyezhetett Orbán Viktor Hszi Csin-ping kínai elnökkel.

Amennyiben csak az a cél a kínai térfigyelő kamerákkal, hogy a kínai befektetéseket, intézményeket és azok munkatársait megfigyeljék, ezzel a NATO-nak is gondja lehet, hiszen ezek a technológiák a kínai hadsereghez vagy hírszerzéshez köthetők, és akár nyugati szankciók alatt is állhatnak.

A VSquare megkeresését a kormány a rendőrséghez irányította, amely azt nyilatkozta, hogy a magyar rendőrökkel majd közösen járőröző kínai rendőrök nem vizsgálódhatnak és nem intézkedhetnek egyedül. A térfigyelő kamerákra nem reagáltak.

A lap szerint Orbán azért köthet ilyen megegyezéseket Kínával, mert a V4-ek között nincs megegyezés arról, hogy kéne az ázsiai nagyhatalomhoz viszonyulni. Szlovákia Magyarországhoz hasonlóan nyitottan viszonyul Oroszországhoz és Kínához is, Lengyelország inkább Kreml-ellenes, de Kínával megengedőbb, Csehország meg mind a kettővel elutasító.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk