Kunhalmi Ágnes szívesen vezetné az MSZP-t

  • narancs.hu
  • 2018. április 11.

Belpol

Az MSZP-P szövetsége pedig úgy tűnik, megmarad.

"Az egész baloldalt újjá kell építeni, és szövetségi rendszerben kell gondolkodni" – mondta Kunhalmi Ágnes szerda reggel az ATV-nek. Megjegyezte, elvállalná a párt elnöki posztját, de még nem döntötte el, valóban indul-e érte.

A választási eredményeket elemezve azt mondta, ez a választás bebizonyította, hogy a "különutas politika megbukott". Majd három okot sorolt fel, amiért szerinte rosszul szerepelt az ellenzék:

 

  • Botka Lászlóval elvesztegettek kilenc hónapot,
  • a DK és az MSZP nem tudott közös listát állítani,
  • és "az LMP teljes elborulása, minden LMP-s szavazó váltani akart, de a saját pártjuk feláldozta őket a kétharmad oltárán"

 

Közben Molnár Gyula, az MSZP lemondott elnöke azt mondta az InfoRádiónak, hogy továbbra is együtt kívánnak dolgozni a Párbeszéddel, úgy az EP-, mint az önkormányzati választásokon. Erre a Párbeszéd is hajlik.

Hozzátette, mozgalmat szeretne csinálni, vasárnap a változás szövetségét akarta meghirdetni, de a Fidesz és a kétharmad elsöpörte ezt. Ennek a vezetőjének Karácsony Gergelyt javasolja, de előbb az MSZP-ben és a P-ben tisztújításra van szükség.

Molnár a DK-t és az LMP-t is hibáztatja, úgy véli "az LMP különutasságának ideje lejárt, és a DK-nak is el kell gondolkodnia, hogyan tovább".

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?