L. Simon ismét beszólt

  • narancs. hu
  • 2018. szeptember 24.

Belpol

Ezúttal Balog Zoltán exminiszternek.

„Az idén 25 éves Nemzeti Kulturális Alap ünnepi programsorozatának nyitó gáláján vagyunk a Művészetek Palotájában. A korábbi elnökök közül rajtam kívül László Harsányi van velünk, érthetően sokan hiányolják Fekete Györgyöt, Jankovics Marcellt és Balog Zoltánt. Sem a korábbi kulturális miniszterek, a kultúráért felelős államtitkárok, sem a mostani minisztériumi vezetés nincs itt” – szúrta ki a volt államtitkár Facebook-posztját a 444.hu. Azt is hozzáteszik, hogy a korábbi kultúrvezér egyre gyakrabban tesz kritikus megjegyzéseket. Korábban például azt találta mondani, a teljesítmény fontosabb, mint a politikai habverés, illetve hogy a tao-rendszert is nagyon meg kéne reformálni.

„Ez is jelzi, erős reformra szorul a mecenatúra jelenlegi rendszere” – teszi hozzá mostani posztja végén.

L. Simon újabb bejegyzésben reagált a fentiekre. Ebben azt írja, hogy egyáltalán nem „szólt be” Balog Zoltánnak. Merthogy pusztán sajnálkozott azon, hogy az NKA korábbi vezetői, így Balog Zoltán, Fekete György és Jankovics Marcell nem mentek el a Nemzeti Kulturális Alap 25. születésnapját köszöntő gálaestre.

Azt viszont már jelzésértékűnek nevezi, hogy a jelenlegi miniszter, a kultúráért felelős államtitkár, és helyettes államtitkár is távol maradt a tegnap esti rendezvénytől, pedig Krucsai Anikó helyettes államtitkár korábban az NKA főigazgatója volt. Mindösszesen Kásler miniszter úr rövid videóüzenetét játszották be az est folyamán.

L. Simon ugyanakkor fenntartja a korábban leírtakat: „ez egy erős jelzés arra vonatkozóan, hogy átalakításra szorul az állami mecenatúra jelenlegi rendszere. Ebben a törekvésében támogatni kell Fekete Pétert.”

Figyelmébe ajánljuk