Lassították a forgalmat, mert nem taníthatnak tovább

  • narancs.hu
  • 2021. december 18.

Belpol

Az oltás felvételét megtagadó tanárok lezárták a Devecserbe vezető főút egy sávját. A tankerületi vezető megtiltotta nekik, hogy nyilatkozzanak.

Ötven személyautóval elállták a Veszprém megyei városba, Devecserbe vezető főút egyik sávját a kormány rendelete ellen tiltakozó pedagógusok – tudósít az ATV.

A forgalomlassító demonstráció résztvevői azért tiltakoztak, mert a jogszabály értelmében nem taníthatnak tovább azok a pedagógusok, akik december 15-éig nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást.  Felháborítónak tartják, hogy a rendelet nyomán egészséges, szorgalmas és kiváló szakemberek kerülnek utcára, pedig a szükségesnél vagy kétezer tanárral így is kevesebb tanít.

Az ATV Híradójának Ferenczi Gábor, Devecser független polgármester azt nyilatkozta az érintett tanárokról, hogy fizetés élküli szabadságra küldik, megalázzák őket, semmibe veszik a jogaikat. A városvezető szerint a rendelet nyomán a gyerekek joga is sérül a tanuláshoz. Azt is rossznak tartja, hogy mindez a félév zárása előtt történik, ami nehéz helyzetbe hozza az intézményeket, mert a hiányzó órákat valahogyan pótolni kell, és ez a feladat azokra a tanárokra hárul, akik a rendeletet betartva felvették az oltást.

A demonstráló tanárok közül senki sem nyilatkozott, mert a helyi tankerületi vezető ezt megtiltotta nekik.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a tanárok tíz százaléka utasította el az oltást. Ha a jövőben is csak beoltott pedagógusok taníthatnak, 4-5 ezer pedagógus fog hiányozni az oktatási rendszerből. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk