Lázár János minisztériuma 200 millió forinttal tartozik egy építési vállalkozónak

  • narancs.hu
  • 2024. április 13.

Belpol

Rétságban és Szécsényben sem nyitott ki az elkészült tanuszoda.

Rétságban és Szécsényben évek óta várnak a szülők arra, hogy legyen saját uszodája a Nógrád megyei településeknek, és ne más városokba kelljen vinniük a gyerekeket. A két tanuszoda el is készült, csakhogy egyik se nyitott még meg – derül ki az RTL Híradó riportjából, amelyet a 444.hu szemlézett.

Az építtetést és az üzemeltetést sok más településhez hasonlóan itt is az állam vállalta magára, az önkormányzat csupán a telket biztosította az építkezésnek. Az állami beruházással megbízott vállalkozók azonban az RTL megkeresésére azt mondták,

még nem kapták meg a munka után járó pénzüket az Építési és Közlekedési Minisztériumtól.

Turi Árpád, a rétsági uszodát építő cég, a Pesti Építő Zrt. vezérigazgatója azt nyilatkozta: az Építési és Közlekedési Minisztérium több mint 200 millió forinttal tartozik nekik. A cég februárban egy nap alatt átadta az épületet, a szerződésmódosítás és a pénzügyi rendezés azonban a mai napig húzódik.

Hasonló a helyzet Szécsényben is, ahol szintén a kifizetetlen pénzek miatt nem nyitott meg a tanuszoda. Az RTL megkeresésére a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium közölte: rövidesen megoldódik a helyzet. Álláspontjuk szerint a rétsági sportintézmény a szerződésmódosítás lezárta után átadható lesz, Szécsényben viszont szerintük egy „minimális munka még hátra van a befejezésig”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk