Lázár János szerint vitatható a rabszolgatörvény
LazarJanos1812_top_story_lead.jpg

Lázár János szerint vitatható a rabszolgatörvény

  • narancs.hu
  • 2019. január 3.

Belpol

A volt miniszter az MTVA-székházban történtekről azt mondta, egy országgyűlési képviselőt minden körülmények között megillet a tisztelet.

A leváltott kancelláriaminiszter a Makói Városi Televíziónak nyilatkozva kritizálta a kormány intézkedését, és vette védelmébe az ellenzéki képviselőket. Lázár János úgy fogalmazott, hogy nem utasítja el eleve a munka törvénykönyve módosításával kapcsolatos kritikákat, majd azt is hozzátette,

„vitatható és vitatott lépése is a parlamenti többségnek és a kormányzatnak, majd meglátjuk, hogy ez a valóságban hogyan fog működni. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a munkavállalók széles körének a támogatását elnyeri, fogalmazzunk finoman.”

Lázárnak a törvény megvalósíthatóságával és a megvalósulás következményeivel kapcsolatban is vannak kérdései, de szerinte emiatt még nem kell „ellehetetleníteni“ a parlament ülését és „utcai zavargásokat“ sem kell szítani. Ezzel ugyanis az ellenzék kizárta az értelmes párbeszéd lehetőségét.

Az MTVA székházában történtekkel kapcsolatban Lázár úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki politikusok azért mentek be székházba, mert külföldről arra kaptak kiképzést, hogy miként kell bekerülni látványos politikai marketing akciókkal a világsajtóba. Ugyanakkor Lázár szerint nem így kellett volna kezelni a helyzetet.

„Nekem az a véleményem, hogy egy országgyűlési képviselő, akit a nép megválasztott, minden körülmények között mentelmi jogot és tiszteletet érdemel. Az egy más kérdés, hogy ezzel él vagy visszaél.”

A volt miniszter szerint sok fideszes lebecsüli a tiltakozásokat, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az ország fele nem a Fideszre szavazott, és nem tudni, hol érnek véget a tiltakozások.

(Azonnali)

Neked ajánljuk