Lemondott az amerikai nagykövet

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 16.

Belpol

David B. Cornstein döntését nem indokolta.

„Mélyen átérzett büszkeséggel és egyben némi szomorúsággal tudattam Trump elnök úrral és Szijjártó külügyminiszter úrral, hogy november 1-jével lemondok az Egyesült Államok magyarországi nagyköveti posztjáról” – jelentette be a Facebookon David B. Cornstein nagykövet.

„Megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot, melyet szeretek egy olyan országban, amelyet őszintén megkedveltem, de kétoldalú kapcsolataink túlmutatnak egyetlen emberen. Nagyon büszke vagyok arra, amit a budapesti Amerikai Nagykövetség teljes csapatával – magyarokkal és amerikaiakkal egyaránt – elértünk az országaink mint szövetségesek közötti kapcsolatok erősítése terén. Hiányozni fog Magyarország, a csodálatos barátok és emlékek, amelyeket itt szereztem, ám nagykövetségi kollégáimat, Magyarországot és a magyar népet mindörökre a szívembe zártam” – tette hozzá.

Döntését Cornstein nem indokolta. Lemondása azért is érdekes, mert pár hete írt alá a nagykövet és Benkő Tibor Honvédelmi miniszter egy milliárd dollár értékű rakétarendszer megvásárlásáról szóló szándéknyilatkozatot.

Magyar fegyverüzletek dollármilliárdokért: begyújtották a rakétákat

Magasabb fokozaton a kormány fegyverkezési politikája: rakétákat veszünk az amerikaiaktól és német harckocsikat fogunk gyártani. Ajánló a csütörtökön megjelent Magyar Narancsból. A teljes cikket keresse a nyomtatott kiadásban! „Azzal, hogy az Egyesült Államok egy teljes körű védelmi megoldást biztosít - amely élvonalbeli technológiát, első osztályú kiképzést és megbízható támogatást foglal magában -, kiemelkedő teljesítményét kívánja demonstrálni a célból, hogy hosszú távon figyelembe vegyék a jövendő beruházások esetén.

Figyelmébe ajánljuk