Lemondott Győrffy Balázs fideszes EP-képviselő

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 23.

Belpol

Részegen bántalmazott egy nőt. 

Minden közéleti és politikai tisztségéről lemondott Győrffy Balázs, a Fidesz EP-képviselője, egyúttal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. A politikus ezt maga jelentette be pénteken a Facebook-oldalán:

 

Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt.”

“A múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult. Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem” – írta.

Mint írja is, Győrffy nem emlékszik a részletekre, talán ezért is nem részletezte, mi történt, de egyes – meg nem erősített – hírek szerint Győrffynek egy közlekedési vitája fajult tettlegességig egy nővel. Annyit írt még, hogy elnézést kér mindenkitől, “legfőképpen az érintettől”, továbbá a családjától, az őt támogatóktól, a politikai közösségétől – vagyis a Fidesztől.

 
Győrffy Balázs a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem elnevezésű program Kárpát-medencei búzaösszeöntés ünnepén Somogyváron augusztus elején
Fotó: MTI/Katona Tibor
 

A részleteiben egyelőre nem ismert ügy súlyosságát jól jelzi, hogy közleményt adott ki a Fidesz is – írja a hvg.hu

A Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja!

A párt Facebookon közzétett közleménye szó szerint megegyezik a pár perccel később közzétett Győrffy-poszt szövegével, vagyis: “Győrffy Balázs EP-képviselő a múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredett egy hölggyel, és a vita tettlegességig fajult”.

Azt írták: “Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből. Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben! Aki az értékeinkkel és a szabályainkkal szembe megy, annak nincs helye a közösségünkben.”

A hírportál cikke arra is felhívta a figyelmet, hogy a pártukáznak megfelelő üzenetet hamar visszahangozni kezdték a Megafon influenszerei is. Bohár “A Riporter” Dániel ugyanakkor tovább is ment, és rögtön párhuzamot vont Győrffy és Magyar Péter között, így: “Mert a patrióta közösségben nincs helye olyan férfiaknak, akik nőket bántanak, nincs helye a Magyar Péter-féle erőszakoskodóknak.” Hasonlóan tett Trombitás Kristóf is, csak más szavakkal: “Győrffy Balázs tette megbocsáthatatlan. Ilyen személyek nem férnek bele a közösségünkbe. Magyar Péter és társai nem a mi embereink. Ennyi.”

Magyar Péter is megszólalt, azt írta: “A fideszes Győrffy Balázs európai parlamenti képviselő részegen tettlegesen bántalmazott egy hölgyet. Győrffy a mai napig a Nemzeti Agrárkamara elnöke is volt. Várjuk a keresztény, családbarát kormány és a propagandájuk állásfoglalását.”

Győrffy Balázs amúgy 2005 óta a Nemesgörzsönyi Református Egyházközség presbitere is, de alighanem erről a tisztségéből is távozik, hiszen “minden” tisztségéről lemondást említett bejelentésében – írt a már idézett hírportál. Győrffy szülőfaluja a Veszprém megyei Nemesgörzsöny, a település polgármestere is volt 2006-2014 között.

Győrffy egyébként egyike lehet a legrövidebb ideig regnáló EP-képviselőknek, hiszen frissen került be az Európai Parlamentbe, ahová a június 9-i választásokon szerzett mandátumot. Előtte a magyar Országgyűlés tagja volt a Fidesz-KDNP színeiben, arról a mandátumáról az EP-képviselővé választása miatt mondott le nemrég, és a helyére Hidvéghi Balázs ült be a parlamentbe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk