Lemondott Hódmezővásárhely jegyzője

  • narancs.hu
  • 2022. február 22.

Belpol

Márki-Zay Péter szerint politikai nyomás alá helyezték.

Keddi hatállyal lemondott tisztségéről Tatár Zoltán, Hódmezővásárhely jegyzője, a jegyzői jogkörben ezentúl Karsai Éva aljegyző jár el - közölte közösségi oldalán a város polgármesteri hivatala.

Márki-Zay Péter úgy kommentálta a jegyző távozását, hogy

Mélységesen sajnálom, és felháborít, hogy politikai nyomás alá helyezték a jegyzőnket.

A közlemény szerint mai napon Tatár Zoltán jegyző arról tájékoztatta a hivatal dolgozóit, hogy saját kérésére, február 22-től már nem látja el a jegyzői feladatokat a városházán. A jegyzői jogkörben ezentúl Karsai Éva aljegyző jár el.

Azt is megjegyzik, hogy Márki-Zay Péter felháborodását fejezte ki, hogy nyomás alá helyezték a jegyzőt a választási bizottság tagjainak kiválasztása kapcsán. Szerinte Lázár János és emberei nyomás alá helyezik a hivatalt.

A jegyző távozásával kapcsolatban a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete is megszólalt, az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint Tatár Zoltán jegyzőnek, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetőjének lemondásával "egyértelműen bebizonyosodott": Márki-Zay Péter és politikai közössége befolyásolni, manipulálni akarta a helyi választás lebonyolításáért felelős testület összetételét és munkáját.

"Tatár Zoltán a jogszabályoknak megfelelően javaslatot tett a közgyűlésnek az országgyűlési egyéni választási bizottság tagjaira, majd az eredeti előterjesztését az utolsó pillanatban módosította, és egy köztiszteletben álló tanárnő helyett a választáson jelöltként induló Márki-Zay Péter ügyvédjének lányát javasolta tagnak" - írja a Fidesz helyi szervezete.

Címlapkép: Tatár Zoltán aljegyző (b), Kis Andrea (MSZP, k) alpolgármester és Márki-Zay Péter (független) polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk